Skin Lab Nijmegen

Alles over de laatste Technologieën

Persoonlijke verzorging

We weten allemaal dat je van sommige voedingsproducten dik wordt. Ook kunnen we deze producten makkelijk opnoemen. Van eten als chocolade en pizza en drank als cola en bier wordt je dik. Dat je hiervoor beter groente en fruit kan eten, hoef je ook niemand te vertellen. Maar welke producten zorgen er nou specifiek voor een betere verzorging? Waar krijg je bijvoorbeeld een betere huid van? Of een gezonder gebit? In het onderstaande artikel kom je meer te weten over producten die je gezonder maken en waardoor je je beter zult gaan voelen. Deze tips op het gebied van persoonlijke verzorging zullen vervolgens weer terug te zien zijn in je uiterlijk.

Droge huid

Er bestaan verschillende zalfjes die een droge huid verhelpen. Echter kan je de droge huid ook verhelpen door op uw voeding te letten. Zo zijn avocado’s niet alleen goed als je  wil afvallen, maar helpen je ook aan een gezonde huid. Deze avocado’s zijn onder andere lekker in de salade en op een sandwich.

Gezond gebit

Voor een gezond gebit, wordt Japans eten geadviseerd, hoewel dat niet zozeer met Japan te maken heeft maar met het type voeding. Shiitake paddenstoelen en wasabi zorgen ervoor dat bacteriën die gaatjes en tandplak veroorzaken, worden tegengegaan. Daarnaast is het verzorgen van een goede mondhygiëne natuurlijk erg belangrijk. Minimaal twee keer tandenpoetsen per dag is vereist.

Dat is misschien wel net zo belangrijk als het regelmatig goed wassen van de handen.

Betere spijsvertering

Munt thee draagt bij aan een betere spijsvertering. De galstroom wordt verbeterd door de pepermunt waardoor het voedsel sneller beweegt door het spijsverteringskanaal. Neem daarom na een (zware) maaltijd, een kopje muntthee.

Hoge bloeddruk

Wanneer je producten eet met veel kalium, ben je minder gevoelig voor een hoge bloeddruk. Om een hoge bloeddruk te voorkomen is het daarom verstandig om producten te eten als bananen, sinaasappels en meloenen.