Skin Lab Nijmegen

Alles over de laatste Technologieën

Ooglidcorrectie kosten

Op een bepaald moment bereik je een leeftijd en kan het zijn dat je ogen zwaar gaan hangen. Je ziet er hierdoor vermoeid uit, terwijl je toch genoeg slaap hebt gehad. Dat is natuurlijk vervelend, omdat je er hierdoor vooral ouder uitziet dan je bent. In sommige gevallen kan dit door de leeftijd komen, terwijl het in andere gevallen door een erfelijke aanleg komt. Niemand ontkomt eraan, maar je kunt er gelukkig wel wat aan doen. Met een  ooglidcorrectie is het mogelijk om van dit probleem af te komen. Bij een ooglidcorrectie wordt er voor een frisse blik gezorgd, zodat je afkomt van de hangende oogleden. Maar wat zijn de ooglidcorrectie kosten precies? In dit artikel gaan we dit uitgebreid vertellen, zodat je precies weet wat de ooglidcorrectie kosten zijn.

Ooglidcorrectie, wat is het precies?

Voordat je kunt kijken naar de ooglidcorrectie kosten, is het misschien interessant om meer te weten over een ooglidcorrectie. Je wilt natuurlijk weten waarvoor je bepaald en daarom gaan we precies uitleggen wat het is. Een ooglidcorrectie is een korte chirurgische ingreep waarbij hangende oogleden gecorrigeerd worden. Deze ontstaan doordat de huid elasticiteit verliest en vooral op een oudere leeftijd. Bij een correctie wordt er overtollig huid en vet verwijderd en in sommige gevallen zelfs spieren. De ingreep duurt ongeveer 40 minuten en je kunt na de ingreep bijna direct naar huis. Een ooglidcorrectie wordt in sommige gevallen ook een ooglift genoemd, maar de officiële term is een blepharoplastiek

Wat zijn de ooglidcorrectie kosten nu precies?

In Nederland zijn er veel verschillende klinieken die een ooglidcorrectie aanbieden. Er is namelijk veel vraag naar een ooglidcorrectie en daarom kunnen de ooglidcorrectie kosten ook flink verschillen. De ene kliniek is goedkoop, terwijl de andere kliniek de hoofdprijs vraagt. Echter, is het wel belangrijk dat je niet alleen naar de ooglidcorrectie kosten kijkt, maar ook naar de kwaliteit van de diensten. Gemiddeld kosten een bovenooglidcorrectie rond de 1000 euro, terwijl een onderooglidcorrectie rond de 1400 euro kost. Als je beide ogen laat corrigeren is de kans groot dat je korting krijgt op de totale prijs. Veel mensen denken dat ooglidcorrectie kosten worden vergoed door de verzekeraar. Het wordt vooral gezien als een cosmetische ingreep en wordt daarom vaak niet vergoed.

Het herstel

Heb je net een ooglidcorrectie gehad en zijn de ooglidcorrectie kosten betaald? Mooi, maar dat betekent dat je nu echt moet herstellen van de ingreep. Het is van belang dat je de ogen goed koelt in de eerste week van herstel. Daarnaast is het ook handig om geen lenzen te gebruiken, omdat deze kunnen zorgen voor een infectie. De meeste mensen kunnen na de eerste week weer aan het werk gaan, echter is dit niet voor iedereen het geval. Na de eerste twee weken verdwijnen de blauwe plekken en de zwellingen. Pas na 6 maanden kun je het resultaat zien van de ooglidcorrectie. In deze 6 maanden moeten de hechtingen uit de incisie worden gehaald bij de kliniek. Niet blij met het resultaat? Neem dan contact op met de kliniek.