Skin Lab Nijmegen

Alles over de laatste Technologieën

Balayage is een grote trend

Er zijn veel soorten manieren van balayage inzetten en er zijn geen specifieke richtlijnen voor, iedereen die er een wilt is anders. De een heeft een erg roze ondertoon in een lichte huid en warm haar, hierdoor zou een koele, assige blonde tint erg mooi hierbij staan. Daarnaast heb je ook nog verschillende kapsels waarin de balayage kan worden verwerkt. Er zijn veel beroemdheden die de balayage bekend hebben gemaakt. Het is een echte haarkleur trend. Wanneer je op sociale media zoekt naar balayage krijg je meer dan 20 miljoen resultaten, dit bewijst hoe gewild en populair het is. 

Een kapster vraagt vaak eerst naar wat voor resultaat je op zoek bent en of je foto’s hebt van de gewenste look. Wat zijn je favoriete delen van je haar, hoe style je je haar op dagelijkse basis en hoe vaak wil je de balayage laten bijwerken. Dit zijn een aantal punten waar je al over na kunt denken voordat je besluit naar de kapper te gaan. Met de antwoorden op die vragen kan de kapper gaan kijken wat de juiste kleur moet zijn en dit aanpassen zodat jij het zelf makkelijk kan onderhouden. 

Hoe wordt een balayage ingezet?

Wanneer er keuzes zijn gemaakt over welke stijl het beste bij jou past zal de kapper delen van je haar gaan blonderen. De manier waarop de kapper verft is een speciale techniek waarbij er vele verf stroken wordt ingezet met een lichte benadering. Vanaf de haarwortel begint het zachtjes en loopt fel uit door tot in de punten van het haar. Door op deze manier te verven zal er ook heel veel meer tijd tussen meerdere afspraken zitten zodat je op lange termijn geld bespaard. Bij een goede balayage draait alles om de plaatsing en de vermenging tussen de verf en het droge haar. 

Het hebben van contrast tussen de donkere en lichte kleuren in het haar zorgen voor een natuurlijk ogende coupe. De kleur zal er zacht uitzien zonder harde lijnen. Sommige mensen vinden dit juist wel mooi, en dit wordt dip dye genoemd. Hierbij zie je een hele harde lijn tussen twee haarkleuren. Vaak een onnatuurlijke kleur die horizontaal eindigt in je eigen haarkleur. Op ieder haartype is de verftechniek mogelijk, zelfs als je erg donker of kroeshaar hebt. Wanneer je je haar geverfd hebt is het belangrijk om het goed te verzorgen.

Je haar goed verzorgen

Als je je haar meerdere keren hebt geverfd, of zelfs al enkele keren is het enorm belangrijk om het goed te verzorgen zodat het niet afbreekt. Daarom moet je je haar regelmatig wassen om overtollig talg en vuil weg te halen van je hoofdhuid. Echter hangt het af van je haartype en persoonlijke voorkeuren hoe vaak je dit moet doen. Wanneer je extreem droog haar hebt kun je het wassen beperken tot een aantal keer per week. Was je haar niet iedere dag, hierdoor wordt het alleen maar droger. Natuurlijke shampoos gebruiken is ook essentieel om je haar niet nog meer te beschadigen dan nodig is. Investeer in een goede shampoo zonder chemicaliën erin. Ook als je een balayage behandeling hebt gehad.
Maison3 laat je haar weer stralen!