Skin Lab Nijmegen

Alles over de laatste Technologieën

Natuurlijke gezichtsverzorging

Onderhoud van u lichaam is enorm belangrijk. Hier valt uw gezicht ook onder. Het is dan ook heel logisch dat u zo nu en dan gezichtsverzorgingsproducten koopt. U bent ook niet de enige, natuurlijke gezichtsverzorging zijn de afgelopen jaren enorm verbetert en daardoor ook enorm populair geworden in Nederland. Door het grote aanbod zie je soms de bomen door het bos niet meer. Het is dan goed om eens te bekijken welke vormen van natuurlijke gezichtsverzorging er zijn en welke stoffen er in deze producten verwerkt zijn.

 hydrateren en ph-concentratie zijn de bekendste vormen van natuurlijke gezichtsverzorging

De aller bekendste vormen van gezichtsverzorging zijn Hydrateren en verandering van de ph-concentratie. Hydrateren is eigenlijk het vochtig maken van de huid. Deze term geeft aan dat het vochtgehalte van de huid wordt aangevuld. Hierdoor voorkom je uitdroging en zorg je ervoor dat de verdamping van water verminderd.

Een andere bekende manier is het veranderen van de pH-waarde. De pH-waarde geeft de zuurgraad aan. Hoe lager de pH, hoe sterker de zuurgraad en hoe hoger de pH, hoe zwakker de zuurgraad is. De vetlaag op de huid is een klein beetje zuur. Dit is goed. Doordat je huid licht zuur is, voorkom je het binnendringen van bacteriën en schimmels in de huid. Hierdoor blijft de huid op je gezicht gezond. De term “pH-neutraal” betekent dat het product dezelfde pH-waarde heeft als de huid. Het betekent dus niet letterlijk neutraal, maar het zorgt voor een licht zure omgeving op je gezicht. Dit is namelijk de beste omstandigheid om je gezicht schoon en gezond te houden. Let er bij gebruik op dat je niet te veel gebruikt. Dit kan de zoutconcentratie te veel verhogen.

 De meeste producten zijn hypoallergeen en dermatologisch getest.

De meeste gezichtsverzorgingsproducten zijn hypoallergeen. Hypoallergeen houdt in dat de fabrikant geen stoffen heeft gebruikt waarvan bekend is dat ze allergische reacties veroorzaken. Hierdoor zijn de producten die de producent produceert goed en prettig te gebruiken. Uiteraard heeft iedereen een andere huid en is het niet 100% zeker dat je zelf geen vervelende reactie zal ondervinden.

Dermatologische testen van het product betekent dat de fabrikant het product heeft getest op irritaties bij verschillende proefpersonen. Dit wordt uiteraard gedaan om het product wat in de toekomst op de markt komt zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. Er wordt tijdens deze testen gelet op werking en op irritaties.

 Gezichtsverzorging is veilig en goed voor je huid

Al met al kan je concluderen dat het gebruiken van gezichtsverzorgingsproducten veilig kan. De producten worden veel en goed getest voordat het daadwerkelijk in de winkels terecht komt. Daarnaast is in de loop van de jaren de kwaliteit erg omhoog gegaan, waardoor bij gebruik ook echt resultaat te zien is.