4x vraag en antwoord over de PDO draadjeslift
Bij veel mensen ontwikkelt zich naarmate ze ouder worden de wens om iets te doen aan het uiterlijk en wel zodanig dat ze weer een wat jongere look hebben. Vooral kleine ingrepen in het gezicht en in de hals zijn hierbij populair. Een van de mogelijke ingrepen die je hierbij kunt laten uitvoeren is een zogeheten PDO draadjeslift, meestal ook wel simpelweg draadjeslift genoemd. Hierbij worden hechtdraden in het betreffende weefsel aangebracht. Dat heeft dan vervolgens een strakkere en vollere huid tot gevolg.
Hieronder lees je de antwoorden op vier van de meest gestelde vragen over deze nog relatief nieuwe behandelmethode, die je doorgaans het best in een gespecialiseerde kliniek kunt laten uitvoeren.
Hoeveel draden zijn er nodig voor je lift?
Wanneer je voor deze behandeling kiest, dan zal de behandelend arts hoogstwaarschijnlijk voorstellen tussen de 2 en de 30 draden aan te brengen in je weefsel. Het precieze aantal hangt af van de resultaten die je graag wilt bereiken. Uiteraard bespreek je dit vooraf uitgebreid met je arts.
Hoelang duurt een draadjeslift behandeling?
Deze behandeling duurt ontegenzeglijk relatief kort. In een kwartier tot hooguit drie kwartier is het afgerond. De duur hangt af van het aantal draden en of er verdoving moet worden aangebracht.
Is deze behandeling pijnlijk?
Over het algemeen wordt een draadjeslift ervaren als vrijwel pijnloos. Als er toch gegronde redenen zijn waarom jij misschien wel pijn gaat ervaren bij de behandeling, dan kan er alsnog voor gekozen worden plaatselijke verdoving toe te dienen.
Hoe lang blijft het resultaat van een draadjeslift zichtbaar?
Het resultaat van je PDO draadjeslift blijft gemiddeld één tot twee jaar goed zichtbaar. Daarna zal de zichtbaarheid vertroebelen. Per persoon kan het verschillen hoe lang het zichtbaar blijft. Gunstig is hoe dan ook wel dat je gelijk na de ingreep al een verschil ziet met voor de ingreep.