Skin Lab Nijmegen

Alles over de laatste Technologieën

4 tips voor bij een gevoelige hoofdhuid

shampoo voor gevoelige hoofdhuid

Wel een op de drie mensen heeft last van een gevoelige hoofdhuid en dat kan heel vervelend zijn. Je hebt een gevoelige hoofdhuid als je last hebt van een brandend, jeukerig gevoel op je hoofdhuid en het ook nogal rood en droog is. De jeuk is natuurlijk al storend, maar een droge hoofdhuid kan ook nog vervelende gevolgen hebben voor je haren. Het is dus zeker iets wat je aan wilt pakken en daarom geef ik hieronder een aantal tips om je daarbij te helpen.

1. Verander van shampoo

Als je last hebt van een gevoelige hoofdhuid kan het heel goed zijn dat je een shampoo te vaak gebruikt of dat die te agressief is. Dan kun je het beste overstappen op een wat mildere shampoo met wat minder chemische stoffen zoals sulfaten, aangezien die nogal agressief te werk gaan. Om uit te vinden wat het beste voor jou werkt in deze situatie zul je het een en ander moeten proberen. Het beste kun je een speciale shampoo voor gevoelige hoofdhuid uitzoeken aangezien die mild is voor je huid maar ook reinigt. Een gevoelige hoofdhuid gaat vaak gepaard met droge haren, dus een shampoo droog haar kan ook helpen de hoofdhuid beter te hydrateren.

2. Douche niet te warm

Door hitte van de zon kan je al last krijgen van een droge hoofdhuid omdat je daardoor vocht verliest. Dus een hete douche is ook zeker niet bevorderlijk voor je hoofdhuid als je al last had van irritaties. Het is beter voor de huid om lauw of koud te douchen aangezien je zo minder vocht verliest. Bijkomend voordeel is dat het ook nog eens beter is voor je haren om kouder te douchen.

3. Wees voorzichtig met je haren

Ook een goede tip tegen een geïrriteerde hoofdhuid is om niet te veel aan je haren te trekken. Dus borstel je haren voorzichtig en draag niet een al te strakke staart. Probeer eveneens met haarstylingproducten op te passen bij de hoofdhuid. De huid rondom de haarzakjes is al iets geïrriteerd en het is niet verstandig om hier dan aan te gaan trekken.

4. Controleer externe factoren

Een gevoelige hoofdhuid kan ook een directe reactie zijn op gebeurtenissen die op het moment in je leven plaatsvinden, denk daarbij aan bijvoorbeeld het weer of stress. Het is daarom goed om na te gaan welke externe factoren in jouw leven op het moment invloed zouden kunnen hebben op je irritatie zodat je er wat aan kunt doen. Dan kun je denken aan onder andere stress, extreme warmte of kou, hormonale veranderingen of potentiële allergieën.